Terug

8 x prijs op de tweede dag met 3 provinciale titels, 1 zilveren plak en 4 x brons.

Op deze tweede dag zakten opnieuw 40 STAX-atleten af voor de strijd om de provinciale titels en voor persoonlijke records. 20 prestaties werden verbeterd. Door de zijwind waren de meeste tijden wel geldig.

Loopnummers

Bij de sprintnummers is het vandaag aan de meisjes. Bij de cadetten liepen Maite en Mila bij de cadetten de reeksen. Door de tegenwind sneuvelden geen PR’s. Mila mocht zich echter wel opmaken voor de finale door de 8e tijd neer te zetten. Een straffe prestatie als eerstejaars cadet. In die finale kon ze nog enkele plaatsen winnen. Ze behaalde de 5e plaats. Bij de scholieren verdedigden Lenka, Dolores en Victoire onze clubkleuren. Lenka behaalde de 7e tijd van alle deelnemers en mocht zo ook deelnemen aan de finale. Ze werd uiteindelijk 8e en strandde op 2 honderdsten van haar PR. Dolores viel met een 9e plek net naast de finale.

Op de 200m konden ze een nieuwe kans wagen. Dolores was nu een plekje beter dan Lenka. Plek 9 en 10 waren hun aandeel. Mona behaalde een nieuw PR, ondanks een hartnekkige blessure die haar lange tijd aan de kant hield. Welkom back!

Op de 400m 3 cadetten jongens. Voor Elias was het zijn eerste 400m. Hij presteerde zeer goed door meteen onder de minuut te duiken. Een straffe prestatie en een 7e plaats. Matéo voerde de deelnemerslijst aan en werd uiteindelijk 3e in een outdoor record en behaalde zo brons. Arthur kon ook tevreden terugblikken op zijn wedstrijd in deze winderige omstandigheden. Een 5e plek. Bij de senioren snelde Daniël naar een tijd van 53”42. Een goede tijd in deze omstandigheden.

Op de langere loopnummers liep Fien naar een 17 plek. Op de 1500m bij de cadetten mannen was het STAX die duidelijk aanwezig was. Met 4 deelnemers, Kamiel, Toon, Aron en Len, was het een leuke wedstrijd voor onze supporters. Kamiel ging vlot van start en nam de groep op sleeptouw. Hij kon dit goed volhouden en werd uiteindelijk 5e, net voor Toon (6e) en Aron (8e). Len behaalde na een eindsprint nog de 10e plek. Lasse liep bij de scholieren op deze afstand een mooie wedstrijd en behaalde een nieuw PR. Noah, Luca en Dany liepen de wedstrijd met 21 atleten bij de junioren/senioren. Luca werd 7e en Dany 12e. Bij de junioren snelde Noah nog na een straffe eindsprint naar de 2e plek en zilveren medaille.

Daan en Stan kozen voor de 3000m. Het werd een spannende strijd want ze bleven in elkaars buurt. Uiteindelijk kon Daan met een ruim PR (meer dan 30 seconden sneller dan de vorige keer) een 4e plek behalen en moest Stan tevreden zijn met de 5e plek. Hij deed dit ook in een mooie tijd. Op de 5000m behaalde Bas met een nieuw PR de bronzen medaille bij de junioren.

Op de afsluitende 200m liep Nele bij de cadetten naar een straffe 6e plaats. Als eerstejaars is dit een mooie prestatie.

Werpnummers

Bij de cadetten een nieuw PR van 8m03 voor Pauline bij het kogelstoten met een straffe 2e worp. In het discuswerpen kon ze geen PR werpen en werd ze met 13m65 14e. Jana kon wel een PR werpen en werd 10e. Tijdens het speerwerpen een nieuw PR voor Nils met een worp voorbij de 30m. Voor August is het zijn eerste wedstrijd met dit gewicht. Hij start met 19m78 en een 21e plek.

Bij de scholieren kwamen Arne en Cas uit bij het speerwerpen. Beiden zetten een eerste prestatie neer met dit gewicht. Arne behaalde 38m54 en Cas 30m94. Jitske nam zowel deel aan het kogelstoten als het discuswerpen. Met de kogel kon ze haar PR verbeteren. Een goede voorbereiding voor de interclubwedstrijd van volgende week.

Bij de anciens hebben we traditioneel enkele kanjers om in de strijd te gooien. Sena behaalde 2x goud (kogel en discus) bij de junioren, ondanks dat ze bij het discuswerpen slechts 1 geldige poging kon afwerken. Bij de senioren kon Yoika nogmaal het podium betreden. Dit keer op de 3e plek bij het kogelstoten. Helena werd 5e met 9m33 met de kogel en 6e bij het discuswerpen.

Springnummers

Bij het verspringen kwamen Cas en Matéo zoeken naar een nieuw PR. Voor Cas lukte dit net door één cm verder te springen dan voordien. Matéo sprong naar 5m35, maar valt net op de 4e plek terug.

Bij het hinkstapspringen kon Jacob als enige deelnemer de provinciale titel behalen bij de cadetten. Hij kan trots met zijn schildje huiswaarts.

Horden

Voor de horden was het aan de jongens vandaag. Op de 400m horden bij de scholieren streden Willem en Lucas in een wedstrijd met 2 gezichten. Voor Lucas werd het een succesverhaal. Hij verpulverde zijn record met meer dan 5 seconden en behaalde als kers op de taart een bronzen medaille binnen. Voor Willem eindigde de wedstrijd na de 5e horden. Hij had nochtans een goede start, maar bleef hangen aan de horden.

Op de 110m horden ook twee scholieren. Levi was goed gestart, maar raakte te veel horden op het einde. Hierdoor moet hij tevreden zijn met 17”, terwijl zijn doel was om daar onder te gaan. Marcel vertrok wat voorzichtiger en liep een degelijke wedstrijd. Op het einde kwam het echter niet meer uit en raakte hij de horde met zijn handen, met de DQ tot gevolg.

Een nieuwe kans op een medaille was er voor Elias bij de junioren. Hij startte schroeiend, maar na een contact met de voorlaatste horde liep het fout. Uiteindelijk werd hij ook gediskwalificeerd omdat hij de laatste horde ongeldig op de grond moest gooien. De snelheid belooft wel voor komende wedstrijden.

De fotoreportage van Franky en Wim, alsook de uitslagen, zijn terug te vinden via de onderstaande link.