Yoika De Pauw haalt 2 maal goud op het BK voor juniores en beloften!

Op het BK voor juniores en beloften heeft Yoika zowel in het kogelstoten als in het speerwerpen een knappe gouden medaille behaalt.

Om 10u ‘s morgens stonden al 2 STAX atleten aan de start. Zowel Iris Hartmann (hoog) als Kelly Van Peteghem mochten de spits afbijten en begonnen aan hun kampioenschap. Iris haar deelname was nog onzeker door hamstringblessure. Daarom besloot ze bij hoog geen risico’s te nemen en liet 3 foutsprongen opmeten. Kelly kwam tot 11m23 bij het kogelstoten en werd bij de laatste poging van het podium gestoten. Dit was toch wel even zuur, maar met opgeheven hoofd besloot ze revanche te nemen in de namiddag bij het speerwerpen, waar ze tot een nieuw persoonlijk record kwam van 36m71. Blijven trainen, want opgeven staat niet in de woordenboek van STAX.

Ondertussen was Yoika De Pauw haar wedstrijd begonnen, eveneens met een bang hart. Tijdens het BK meerkamp – half augustus – liep zij een zware verrekking op in de hamstring en werd noodgedwongen op non-actief gezet gedurende 5 weken. Toch kreeg zij groen licht van de sportarts en besloot om de opgave tijdens het BK meerkamp weg te spoelen. Ze begon aarzelend aan de kogelstootcompetitie, maar kwam uiteindelijk tot 13m57. De eerste gouden medaille was binnen voor STAX!!

Iris Hartmann had haar tweede adem gevonden in de reeksen van de 100m H en kwam tot een tijd van 15″08 (+1.2). Alles was nog mogelijk in de finale, ondanks de lichte trainingsachterstand.
Slechts 2 uur later stond de finale al op het programma, waar Iris tot 15″58 (+0.8) kwam. Lichte ontgoocheling over de prestatie, maar ook vreugde dat de hamstring geen pijn veroorzaakte.

Aan de start van de 5000m stond Axelle Van de Putte, die op een tijd onder 20’30 had vooropgesteld. En of ze het kon, ze liep naar een tijd van 20’28″41. Een nieuw PR rijker en een afspraak bij de Chinees later.

Yoika De Pauw mocht nog eens als laatste STAX’er aan de bak in het speerwerpen bij de beloften vrouwen. Hierbij kwam ze tot een verrassende 42m62, slechts 6 cm onder haar record.
Een tweede gouden medaille was een feit!

Onze mannelijke atleet Victor De Blander moest helaas verstek geven wegens een blessure. Wij wensen hem een spoedig herstel toe.

Hopelijk kunnen we volgend jaar talrijk aanwezig zijn. Bekijk ook zeker het filmpje van Yoika’s gouden worp op youtube!