Cross uit de oude doos in Aalter

Echt herfstweer zondag in Aalter, en dus perfect crossweer. Geen licht parkloopje dat de noemer snelle wedstrijd opgekleefd krijgt, maar een heerlijk ouderwetse zware cross zonder enkel ploeterwerk te zijn. De wedstrijd bevestigde de puike prestaties van vorige week in Zwijnaarde, al waren er minder atleten aanwezig.

Bas had al bijna zijn revanche beet. Na een verstandige race volgde een bloedstollende sprint (te vergelijken met wat Nathan vorige week opdiste), maar op de meet (en echt op de meet) kwam Bas enkele centimetertjes te kort voor de overwinning. Maar Bas heeft wel getoond een echte afstandsloper te zijn : ver en zwaar is zijn ding.

Felix en Yngwie waren de kadetten van dienst en zij deden het nog beter dan vorige week. Felix net dat tikje te kort om mee te strijden voor het podium en Yngwie mooi in de buik van het pak (7de en 27ste van 59). Zij rukken op in de winterspike.

Axelle liep misschien wel haar beste wedstrijd bij de juniors. Ze werd beloond met een derde plaats en zal ongetwijfeld meestrijden voor een top drie plaats in de winterspike. Onze seniors dames zoeken, om uiteenlopende redenen een beetje achter de topvorm (25 en 26).
Chantal verteerde het herfstfeest goed en liep een puike wedstrijd (24).

Na zijn derde plaats vorige week, op een lichtlopend parcours, was het afwachten hoe Victor dit zware parcours zou verteren. Tot drie vierde van de wedstrijd viel dat goed mee, maar de laatste ronde was er te veel aan en maakte duidelijk dat dergelijke zware cross niet echt spek voor Victors bek is. In een zwaar bezette wedstrijd werd hij zevende.

Ook onze mannen masters - de usual suspects - tekenden present en de stilaan klassieke patronen werden ook nu weer gebracht. Snelle start van Dany, rustige start van Peter, maar aan de aankomst was Peter (26ste) terug beste master van Stax voor Levi (32ste), Dany (33ste) en Hans (41ste).

Bij de seniors Dudley en Nathan. Dudley, in december master, mocht zijn waarschijnlijk zwaarste cross ooit lopen (bijna 10 km over zwaar terrein) maar deelde goed in en kon/moest er de laatste 150m nog een fameuze spurt uitpersen (25ste). De kop van de wedstrijd had duidelijk schrik van de zware omstandigheden (ook zeer veel wind) en bleef 2 van de 6 ronden gegroepeerd (10 koplopers). In de derde ronde een plotse versnelling van Simon Mestdagh, net toen Nathan even niet tweede liep, maar in zesde positie. Nathan versnelde eveneens, liep naar de tweede plaats en probeerde te achtervolgen, helaas vruchteloos. Door die versnelling liep hij afgescheiden in 2de positie en moest hij de rest van de wedstrijd alleen tegen de wind opboksen, maar dat deerde hem niet echt. Na de overwinning van vorige week, deze keer een tweede plaats. Er zal goed moeten gescoord worden om de overwinning in de winterspike te pakken !

Zaterdag haalde Axelle Praet een puike 14de plek op 53 deelnemers.

Winterspike : Winterspike 2017-2018-3