Bas en Nathan veroveren Bornem

Een waterzonnetje zorgde voor wat vitamines in Bornem, waar het parcours gewijzigd was. Dat was geen onverdeeld succes: overdreven draaien en keren (met -te- veel bergjes) en een hindernis (vrij hoge boomstammen waar moest over 'gesteepled' worden). Voor een aantal masters was dit niet echt welkom, en bovendien niet geheel ongevaarlijk.

De Stax-atleten lieten het niet aan hun hart komen. Bij de oudste miniemen liep Bas een verstandige wedstrijd. In de kleine ronde was er wat strovuur van zijn concurrenten waar Bas zich weinig aan gelegen liet. Bij het ingaan van de grote ronde nam Bas resoluut de leiding en sloeg een kleine kloof die hij stelselmatig uitdiepte om vlot te winnen. De eerste overwinning dit seizoen! Op naar de kampioenschappen. Dan was het tijd voor de cross-primeur van Marie Van Den Bussche - en zij deed het voortreffelijk. Niet te snel gestart, zonder in de achterste regionen verzeild te geraken, slaagde ze er nog in om plaatsen op te schuiven met een zeer goed resultaat : 14de van 49. Zus Johanna en Amber moesten een zware inspanning leveren. Liefst 3500m op een dergelijk zwaar parcours. Ondanks haar te snelle start wist Johanna stand te houden (14de op 32). Niet veel verder eindigde Amber (20ste op 32) na een gelijkmatige wedstrijd, duidelijk heel wat vooruitgang geboekt tov vorig jaar. Een aansporing voor de dames om wat meer competitie te Lopen? Ook Hans vierde een primeur (maar misschien een minder leuke ?) : zijn eerste wedstrijd bij de 50 plus ! En meteen een degelijk resultaat (20/32).

Vaandeldrager Nathan maakte snel duidelijk dat hij eerste of tweede zou worden. Na anderhalve ronde liep hij in een duootje vooraan maar slaagde er niet in om zijn wil op te leggen. Deze situatie bleef duren tot diep in de vijfde ronde en toen moest Nathan de rol lossen en toen hij voor de laatste keer uit het zicht verdween, op 1200m van het einde, was de tweede plaats een feit. Groot was dan ook de verbazing toen Nathan als eerste terug op de zandheuvel verscheen en dit met een vrij ruime voorsprong. Kuitkrampen plaagden de koploper blijkbaar en hij moest sterk vertragen maar werd toch nog tweede. Een tweede overwinning voor Nathan dus - en ook voor hem : op naar de kampioenschappen!

Winterspike 2017-2018-9