PK Oost-Vlaanderen 2018: Bas triomfeert, Nathan net niet.

Zijn grootste concurrent lik op stuk geven, en dat in diens thuisbasis, dat deed Bas op het PK in Lokeren. Die concurrent had deze winter nog geen enkele wedstrijd verloren. Nogal overmoedig nam hij een kopstart en leidde drie kwart van de wedstrijd op het zware parcours maar Bas plooide niet. Op het juiste moment, na de laatste klim versnelde Bas, nam meteen enkele meter en hield relatief gemakkelijk stand de laatste 400m. Proficiat!

Neem een kijkje op onze facebookpagina voor wat sfeerbeelden van de jeugd: Fotoalbum

Bij de 'groten' waren er niet zoveel Stax deelnemers (examens en helaas nogal wat kwetsuren). Bij de kadetten nam Marie een desastreuze start en slaagde er nog wel in om naar voor te schuiven maar mits een betere start had er toch nog meer ingezeten (achtste van 17 tweedejaars).
Bij de jongens drie vertegenwoordigers. Thomas miste zijn start niet en liep een heel regelmatige wedstrijd waarvoor hij met een achtste plaats beloond werd (30) en ... in de winterspike opschuift naar de derde plaats ! Jonas en Yngwie leverden een duel wat verderop. Jonas (22/32) haalde het van Yngwie (24/32). Johanna, wat ziekjes, en Amber liepen een degelijke wedstrijd bij de scholieren (13 en 15 /18). Tussen zijn drukke bezigheden had Billy toch nog tijd gevonden - helaas bleek weer eens dat crossen zonder voldoende training geen sinecure is. Billy werd 35ste (40).  Axelle liep geen slechte wedstrijd maar ontbrak de nodige kracht om dat extratje te kunnen forceren (8/11).

Nathan mocht tonen dat hij na enkele mindere jaren helemaal terug is. Als outsider voor de overwinning was een top 5 plaats een must, maar er werd op meer gehoopt. De aanloopronde en het begin van de eerste ronde verliepen vrij traditioneel te traag, zodat teveel atleten zich verdrongen. Nathan liep attent helemaal voorin toen Mortier zich aan kop zette en het tempo opdreef. De top 4 werd snel duidelijk, en daarbij Nathan. Op het loodzware parcours (constant klimmen en dalen) zorgde Mortier voor heel wat interval. En toen waren ze nog met 3. Ook Van Der Kelen en Nathan moesten eraf 2 ronden voor het einde. Nathan wachtte eerst wat af of Van Der Kelen het gat op Mortier kon toelopen maar toen dat niet leek te lukken nam Nathan zelf het initiatief om aansluiting te vinden met de koploper en dit lukte ei zo na. Bij het ingaan van de laatste ronde was het verschil nog enkele meter, maar het bleek net iets te veel. Na een schitterende wedstrijd kwam Nathan een vijftal seconden te kort voor de provinciale titel.

Masters Joris, Dany en Hans verdedigden zich meer dan behoorlijk en werden in hun categorie 9de, 11de en 9de.
Winterspike 2017-2018-10