Vlaamse en Belgische kampioenschappen indoor

Deze winter zetten onze STAX atleten al een aantal knappe prestaties neer op de nationale kampioenschappen indoor. Lees hier meer over de knappe prestaties tot dusver. Met dank aan Yoika voor de foto's en het verslag.

Vlaams kampioenschap Alle Categorieën

Op zondag 28 januari 2018 vond het Vlaams kampioenschap alle categorieën plaatst in de topsporthal te Gent. Slechts 3 van de 4 ingeschreven personen van STAX waren geselecteerd, namelijk Dries Haverbeke (60 m H), Iris Hartmann (60 m H) en Yoika De Pauw (60 m H en kogel). Pieter Verbeke kon zich spijtig genoeg niet selecteren voor dit kampioenschap, ondanks een sterke 400m op het provinciaal kampioenschap (54"63). Het leek erop dat de korte horden sterk vertegenwoordigd zou zijn op dit kampioenschap, maar jammer genoeg werd Dries door ziekte geveld en kon dus niet deelnemen aan zijn eerste 'Alle categorieën' kampioenschap. Dan maar alles op de 2 dames zetten, was de boodschap. Yoika De Pauw kwam als eerste in actie tijdens de tweede reeks van de 60 m h. Zij verbeterde zich naar 9"08 en kwam tot een seizoen beste prestatie. In de derde reeks van de 60 m horden kwam Iris Hartmann in actie. Zij kon vooraf finalekansen koesteren, maar had een iets mindere dag en kwam zo tot 9"01. Van de 60 m horden naar de kogel dan maar, want daar stond het tweede nummer voor Yoika De Pauw op het programma. Zij kwam bij haar vierde poging tot 13 m 62 en kon met deze afstand een Vlaamse titel mee naar huis nemen.

 

Yoika haalde de 3e plaats op zowel het KvV als het BK meerkamp!

Vlaams & Belgisch kampioenschap meerkamp

Een week na de Vlaamse kampioenschappen op de individuele nummers stond er alweer een kampioenschap op het programma. Deze keer stond er slechts 1 STAX'er aan de start, die 5 disciplines op 1 dag kreeg voorgeschoteld. De dag begon al 10 uur 's morgens met de 60 m horden. Na een klein contact met de buurvrouw liep Yoika De Pauw naar een nieuwe seizoen beste prestatie van 9"01. Vlug de spikes wisselen, want kort erna stond het hoogspringen op het programma. Deze competitie kwam traag op gang en na 1 uur wachten kwam de atlete van STAX in actie bij haar aanvangshoogte van 1 m 58. De kennismaking met de nieuwe 30" regel was even wennen, maar dit leverde uiteindelijk een nieuw indoorrecord op van 1 m 67 (CR). Na hoog volgde een langere pauze en was het tijd om even bij te tanken met een goed gevulde pastabox. Omstreeks 14u30 ging de derde discipline van start, het kogelstoten, waar Yoika tot 13m37 kwam. Zij had geen tijd om licht ontgoocheld te zijn, want de zandbak lag al te wachten. Na een nulsprong in haar tweede poging was de spanning bij zowel de supporters als de atlete al aan het stijgen, maar uiteindelijk kwam zij tot 5m49. Tot slot had zij nog de opdracht om 4 rondjes (800m) tot een goed einde te brengen, dit deed ze met enige verzuring tijdens de laatste 250m en finishte in een tijd van 2'32"62. Zo kwam zij tot een totaalscore van 3825 punten (PR & CR) en kwam ze terecht in de top-10 aller tijden. Als kers op de taart mocht zij de 3e plaats innemen op zowel het Vlaams als het Belgisch podium.