BK Veldlopen: brons voor Bas Huysentruyt!

Het BK veldlopen ging dit jaar niet meer door in het biljartvlakke domein Puyenbroeck, maar wel in het heuvelende park van Laken. En dat scheelde echt wel (een slok op een borrel). Ondanks de te korte afstand en een koersontwikkeling die niet in zijn voordeel sprak - veel te traag - haalde Bas een fantastische bronzen medaille. Proficiat!Ook Thomas bij de eerstejaars kadetten deed het super. Voor die kadetten wel een lange afstand en dat op een zwaar parcours. Thomas werd 19de, op enkele seconden van de 15de plaats. Met ietsje regelmatiger trainen moet daar volgend jaar een top tien plek inzitten. Yngwie liep een verdienstelijke wedstrijd bij de tweedejaars. Victor verkoos de korte cross en als kennismaking was dit een wedstrijd die kon tellen. Door studies was de conditie iets minder maar Victor verdedigde zijn plaats goed en is klaar voor een goed zomerseizoen. Axelle verkoos de juniorswedstrijd boven de korte cross en die keuze was absoluut gerechtvaardigd. Zij liep haar beste koers ooit als juniore, eindigde in de buurt van meisjes met crosscup niveau. Alleen spijtig dat ze de laatste 400m afdaling wat te kort kwam voor een 19de plaats. Ze eindigde 23ste. Voor Nathan waren de verwachtingen heel hoog gespannen vanwege zijn prachtige resultaten in de tweede seizoenshelft. Mits alles meezat kon een top 15 plaats. In een wedstrijd waarin hij nooit 'zijn draai' vond eindigde hij 23ste. Niet slecht maar door de hoge verwachtingen toch een lichte desillusie na een prachtig seizoen. Elias, volop in opbouw voor zijn triatlon wist een verdienstelijke wedstrijd te lopen.

De bijna finale versie van de Winterspike : Winterspike 2017-2018-13