BK cadetten en scholieren

Na nieuwjaar lagen de meesten van onze toppers bij de cadetten en scholieren  plat. Griep en blessures velden hen wekenlang zodat hun voorbereiding zeer mager uitviel. Maar op de dag van het kampioenschap, herrezen zij als feniksen uit hun as en overtroffen zij alle verwachtingen.

Bij onze cadetten opende Zeno zeer sterk met een reekszege op de 60m in 7”52 gevolgd door een 5e finale plaats in 7’51.  De mooiste prestatie had hij voor de 200m bewaard, waarin hij finishte als 4e in een nieuw PR van 24”27 . Onze andere cadet Jobbe liet zich ook niet onbetuigd met een 5e plaats in het kogelstoten met een worp van 11m87.

Onze scholieren  bleven zeker niet achter. Justine ondervond nog wat hinder aan de rug zodat zij aan haar lievelingsnummer, het verspringen, niet kon deelnemen. Zij presteerde toch nog flink in haar vervangnummers: 60m in 8”19 en 26”98 op de 200m.  1e jaars scholier Rowan paste voor de 60m om alles te zetten op de 200m waarin hij fraai 10e werd in 23”79.

Na een wekenlange revalidatie (spiercontractuur) en te lichte trainingsvoorbereiding was Wolf toch dol gelukkig om zich eindelijk te kunnen meten met de beste sprinters van het land. Hij zorgde in de reeksen al meteen voor opschudding door vlot te winnen in 7”17 (2e beste tijd) maar de hoofdvogel bewaarde hij voor de finale. Hij vertrok als een raket bleef 58m voor alle deelnemers uit lopen, maar kwam op de eindmeet toch nog 1/1000e te kort om te winnen . Zijn tijd van 7”01 betekende wel een Nieuw Clubrecord. Hij komt ook in de Top 10 Aller Tijden op de 60 m indoor scholieren.

Ook op de 200m vertrok Wolf zonder complexen en liep lang aan de leiding, maar nu ook eiste zijn mindere voorbereiding haar tol en moest hij tevreden zijn met een 2e plaats in 22”43.

Alvast een dikke proficiat aan alle deelnemers.