Beker Van Vlaanderen AC: Dames stranden op 9 punten van de overwinning

Dat de weergoden de dames goed gezind waren was een voorteken voor de prestaties. Zoals de laatste jaren is gebleken, moeten de clubs rekenen op opkomend jeugdtalent die zich willen inzetten om AC in te vullen. Voor Stax met mooie resultaten tot gevolg. 2 senioren aangevuld met cadetten, scholieren en junioren verrasten met knappe resultaten en brachten het eindresultaat op 108 punten. 9 puntjes weerhouden de dames van promotie. Duffel won met 116Punten.
Onze jongste dame Axelle Praet beet de spits af met nieuw PR op de 100m in 13.88 -0.8wind en 4 de in haar reeks. terwijl onze senior Yoika De Pauw haar vorm en constante bevestigde in het hoogspringen 1m67 en de concurrentie op 17cm achterstand hield en zo de volle 13 punten binnenrijfde. Yoika nam later ook het discuswerpen voor haar rekening, een discipline die ze vroeger goed werd aangeleerd door haar trainster en mama Karine en blijkbaar nog niet is verleerd. Met een worp van 38m90 haalde Yoika 13 punten binnen en een club record erbovenop (13 punten). Zo bleef STAX in de running voor de titel. Voor speer en kogel werd er noodgedwongen een wissel van discipline doorgevoerd tussen Kelly van Peteghem en Nele Meylemans, omdat Nele bij het speerwerpen hinder voelde. Dit verzwakte ons enigszins niet want Kelly kaapte de volle 13 punten weg in het speer met een worp van 35m36. Nele die voor de gelegenheid even het kogelstoten voor haar rekening nam wierp zich naar de 2 de stek met een nieuwe seizoen beste van 11m62 en 11 punten erbovenop. De vrouw in vorm met 2 nieuwe persoonlijke records was Iris Hartmann. 14.44 op de 100mHorden 1.2 wind en 25.62 op de 200m -0.2wind. goed voor 13 en 11 punten. Op de zusjes Van De Putte kan je ook altijd op rekenen. Joëlle nam de 400m voor haar rekening en liep naar een mooi nieuw PR van 65.58 en zus Axelle rende eveneens naar een nieuw PR op de 3000m in een tijd van 11:18.87 . In het verspringen sprong Justine met een gehavende knie toch knap naar een mooie 3 de plaats met 4m96. Op de 800m en de 1500m melden zich 2 nieuwelingen aan die voor hun club de eerste maal in AC uitkwamen en terecht wat zenuwachtig waren. Amber D’hondt liep naar een mooie tijd van 2:44.86. Florine Killemans die op de valreep de ziek afgemelde Chantal Duvivier verving, ronde de 1500m af in een nieuw PR 6:45.60. De slot discipline 4x100m zorgde nog voor extra spanning want winst lang nog in ons bereik. Axelle, Iris, Justine en Yoika liepen naar een 2 de stek in 50.46 met als eindresultaat 2 de plaats met 108pt. Van harte proficiat aan onze meisjes, trainers en supporters.