Yoika De Pauw met eerste Belgische meerkamp titel bij de senioren

In het zonovergoten Herve vond het BK meerkamp plaats. Het beloofde terug een spannende editie te worden met nagenoeg hetzelfde deelnemersveld van Het Vlaams kampioenschap. Daar trok Sietske Lenchant aan het langste eind voor Yoika De Pauw en Elien Hooyberghs. Na dag 1 bleek het terug een 3-strijd te worden, waar Sietske 25pt voor hield op Yoika en Elien kortbij volgde op de 3de stek.

Resultaten Dag 1 Yoika: 100mhorden 14”70 ; hoog 1m70 ; kogel 13m02 ; 200m 27”14.

Dag 2 werd Sietske noodgedwongen de competitie te staken na het verspringen door blessure. Zo zou de titelstrijd verder gaan tussen Yoika en Elien die elkaar amper iets toegaven. Yoika met 5m33 en Elien 5m37 in het ver. In het speerwerpen kon Yoika de kloof tussen Elien uitbreiden voor de afsluitende 800m. Elien zette alle zeilen bij en ging voluit van bij de start om Yoika onder druk te zetten. Yoika beet zich vast in het zog van Elien en gaf enkel in de laatste meters één seconde prijs. Voldoende om haar eerste Belgische meerkamp titel te veroveren bij de senioren. Overweldigend en euforisch gevoel bevestigde Yoika nadien, "zeker omdat ik de vorige 2 editie was uitgevallen wegens blessure".

Resultaten Dag 2 Yoika: ver 5m33 ; speer 40m78 ; 800m 2’27”91 5218 puntentotaal

https://www.youtube.com/playlist?list=PLvVygWiZbATBHncBpYw_kSFV47O78mKYr