Yoika De Pauw zilver op KVV- BK meerkamp indoor

 

Dat Yoika de vorm te pakken had bleek uit de individuele resultaten van de vorige wedstrijden. De start van de 60m Horden was een gemiste kans, zoals Yoika zelf aangaf achteraf, miste ze haar start omdat ze onvoldoende klaar zat. Met 9.07 redde ze enigszins de meubelen. In een meerkamp moet je kunnen relativeren en een teleurstelling naar de volgende proef wegvegen. Dat weet Yoika als geen ander. Bij het hoogspringen sprong Yoika naar een nieuw indoorrecord ( ClubRec)1m70 en klom zo wat dichter naar plaats 2. In het kogelstoten dichte ze de kloof op de 2de Elien met een mooie worp van 13m88 en op record koers. Bij het verspringen had Yoika zelf op meer gehoopt na haar record van vorige wedstrijd maar moest genoegen nemen met 5m41. Afsluitende 800m kon nog spannend worden met 80pt voorsprong op Elien Hooyberghs maar Yoika kon een counter afwenden en met nieuw indoorrecord 2:30.80 de zilver medaille consolideren. Met als beloning de zilveren medaille KVV en BK, nieuw PR 3893pt, clubrecord en 10de prestatie allertijden in België.