Rotselaar : Chantal brons op Vlaams kampioenschap

De start lag op het strand dit jaar en ik hoop dat het de laatste keer was. Een startlijn die VEEL te smal is, een startstrook van misschien 100m,
waarna meteen 2 bochten van 90 graden volgen en 40m verder terug 2 bochten van 90 graden.

Bas, podium kandidaat mocht het voor de start reeds vergeten. Ongeveer op de zestigste plaats bij de eerste bocht kon hij proberen een inhaalrace te lopen. Dat deed hij zeer goed en hij eindigde uiteindelijk als vijfde van de eerstejaars. Met een startplaats op de eerste rij was dit zeker podium. Thomas startte ietsje beter en liep een solide race maar was toch enigszins gehandicapt door een kapotte spike en een kwetsuur aan de voet. Een gevolg van de chaotische start : zowel Bas als Thomas kregen een spike in de voet. Door die vijfde plaats sluipt Bas ietsje dichter bij Nathan. Nathan helaas was verkouden en besloot geen risico te nemen.
Chantal haalde na haar gouden plak op het PK nu een derde plaats op het Vlaams kampioenschap en wordt vijfde in de stand van de Winterspike.
Peter en (uiteraard) Dany liepen bij de masters +45. Peter werd elfde, Dany twintigste.

Winterspike :
Winterspike 2018-2019 v13