Jarne en Wolf met brons op het BK

BK Junioren en Beloften
Het tropische weer zorgde voor heel wat STAX-deelnames op het BK Junioren en beloften. 8 atleten wisten zich te kwalificeren voor dit kampioenschap, een record van de laatste jaren. Onze deelname ging niet onopgemerkt voorbij, we zagen prachtige prestaties en 2 bronzen medailles!
De start werd gegeven in de 100m, hierbij mocht Wolf Beliën strijden om een ticket voor de aflossingsploeg voor het EK junioren in Zweden. Doel: Bij de eerste 4 eindigen. In de reeksen kwam hij tot 11”17 (-2.0) en een 2e plaats in zijn reeks. Goed voor een finaleplaats. In de finale ging de temperatuur en de hoop nog wat omhoog. Met 10”97 (-0.? werd Wolf 4e! Een selectie lijkt nu wel heel waarschijnlijk.
Op de 110m Horden kwam junior Dries Haverbeke voor het eerst dit seizoen aan de start op juniorenhoogte. Afwachten wat dat zou geven. Studies combineren bleek moeilijker waardoor atletiek op een lager pitje werd gezet. Toch bewees hij zijn talent en mocht deelnemen aan finale waar hij 4e werd in een sterk deelnemersveld! Knap. 15”95 (-1.0) en 15.88 (-0.4) (SB) als tijden.
Bij de dames namen Axelle Van De Putte en Laura De Blander deel. Axelle mag zichzelf 8e belofte van België noemen op de 1500m in een tijd van 5:06.02 (SB). Laura werd 5e juniore bij het speerwerpen met een worp van 33m28.
Uiteraard werd er ook meegestreden voor de medailles! Jarne De Waele liep de 3000m Steeple en stond met de 3e tijd ingeschreven. In deze warme omstandigheden was het uitkijken wat mogelijk was. Jawel! 10’11”33 en bronzen medaille! Sterk! Een 2e medaille viel te rapen op de 200m. Na de 4e plaats in de 100m snelde Wolf in 22”17 (-1.? naar een bronzen stek!
Nieuwe PR’s sneuvelden bij junior Midas Van Hautem in het kogel en discus. Al het hele seizoen blijft hij verbeteren. In het discuswerpen is 33m26 (8e) de nieuwe te verbeteren beste en bij het kogelstoten 11m58 (7e)
Pechvogel van de dag was Pieter Verbeke op de 400m Horden. Het slechte uitkomen op de eerste horde zorgde voor heel wat problemen met als hoogtepunt een val op de 5e horde. Hij liep toch de race nog uit. Jammer, want ook hij is normaal in goede form.
Onze STAX trainers hadden ook nog andere atleten die een selectie konden afdwingen voor dit BK. Proficiat aan het trainersteam! Met dank aan Pieter voor het verslagje, Franky en Jarne voor de foto’s