Yoika De Pauw knokt zich naar zilver op het BK meerkamp te Brugge

Afgelopen weekend vond het BK meerkamp plaats te Brugge. Yoika nam er deel als titelverdedigster na winst vorig jaar met 5218pt. Dit jaar was voor Yoika een speciale editie omdat ze 1 maart Fulltime was beginnen werken en de combinatie met de meerkamp toch een kans wou geven. Niet evident maar na het eindresultaat van gisteren mag Yoika maar wat trots terugblikken op een meer dan geslaagde campagne. Yoika deed zelfs 72 punten beter dan vorig jaar. Met 5290punten werd ze 2de en kon met zilver op het podium blinken naast favoriete Noor Vidts die Belgisch kampioen werd met 6017punten en brons voor Sietske Lenchant met 5221punten. Yoika startte goed op de 100mH in 14.69, viel dan letterlijk in het water bij het hoogspringen. Bij de aanvangshoogte was het nog droog maar toen het om de knikkers begon te gaan gingen de hemelsluizen open en lag de track onder water. Yoika kon zich niet tevreden stellen met de 1m61 hoog. Maar meerkamp is pas afgelopen na de zeven proeven. De frustratie kon ze dan in het kogelstoten kwijt en 13m65 was een nieuw meerkamp PB. De afsluitende 200m van dag 1 klokte Yoika 26.75. Een totaal voor plek 3 na dag 1. Dag 2 is altijd wat een vraagstelling? Hoe ben ik uitgerust na dag 1. Blijkbaar goed uitgerust! Bij het ver sprong ze naar een nieuw PR en club record 5m69, gooide ze het verst met speer 41m80. En zou de afsluitende 800m gaan beslissen of het brons of zilver werd? Yoika stond na 5 proeven op plek 3 met een 40tal punten achter. Aanvallen was dus de boodschap en alles geven. Yoika en Sietske zijn er dan ook vol voor gegaan (zie foto na de finish). Na de eindtijden en optelsom heeft Yoika knap de klus geklaard.  2de plaats op het Belgisch kampioenschap meerkampen. Dikke proficiat Yoika. Ook proficiat aan trainers Philip Gilson (horden, ver, kracht, coördinatie) , Chris Van Landshoot (hoog), Andy De Coster(speer), Karine Langeraert (Kogel), Stax bestuur voor de ondersteuning, sportarts Peeters en kine Janis .

Live beelden : https://www.youtube.com/playlist?list=PLvVygWiZbATAT9q8jvetioRuof9NNwU81

Uitslag ; https://www.olympicbrugge.be/storage/media/page/ca46c1b9512a7a8315fa3c5a946e8265/WPdoc.TXT