Yoika De Pauw 2x zilver op het BK AC in het Boudewijnstadion

Dit jaar jammerlijk enkel kampers op het BK AC. Yoika De Pauw en Nele Meylemans. Onze meisjes kwamen aan de start met medaille ambities. In de morgen kon Yoika de verplaatsing maken naar Machelen omdat het kogelstoten en hamerslingeren helaas niet wordt toegelaten in het Boudewijnstadion. De titel was dit jaar een open strijd en Yoika miste op 4cm het Gouden eremetaal. Met 13m94 een mooi resultaat en een zilvere medaille erbovenop. In de namiddag kwam Yoika en Nele aan de start in het speerwerpen. Yoika stond met de 8ste werpafstand en Nele 5de maar afgaande op de laatste wedstrijden waren er een 9-tal atleten binnen de 5m in het verschil. Dit kon dus alle kanten op en best spannend worden. Voor de laatste worp stond Nele en Yoika nog buiten de medailles. Nele verbeterde zich bij haar laatste worp naar 41m31 maar niet voldoende voor de medailles en plaats 7. Yoika zorgde nog op de valreep voor de verassing en sprong naar plaats 2 met 43m79 en bezorgde Stax de 2de medaille van de dag. Proficiat meisjes en trainers Karine Langeraert (kogel Yoika) , Andy De Coster (Speer Yoika) en Luc Van Maldegem (speer Nele).