Vlaams Kampioenschap A.C.

Dit jaar wisten 4 STAX-atleten zich te plaatsen voor het Vlaams Kampioenschap alle categorieën.

Bij de dames waren dat Justine (ver en 200m), Marie (hinkstap) en Iris (60m Horden). Helaas viel Iris in de voorbereiding geblesseerd uit waardoor ze haar kans zal moeten wagen op volgende kampioenschappen.

Ook Pieter wist zich te plaatsen voor de 60m Horden. Niet zijn specialiteit, maar hij kon na een mindere start toch een solide wedstrijd lopen. Hij behaalde hiermee een seizoensbeste (10”02) en werd zo 10e. Op de 400m mocht hij ook deelnemen. Hier was hij gebrand op een nieuw PR indoor nadat hij deze winter al zijn PR aanscherpte op de 300m. Dit lukte ook. Na een toch wel knappe race dook hij voor het eerst onder de 54” op een indoorpiste. (53”92, 21e plaats) Dit geeft moed voor het outdoorseizoen waar hij traditioneel de 400m en de horden combineert.

Op naar de verspringbak. Daar nam Justine als 1e jaars junior deel aan het verspringen. Haar sprongen waren fantastisch volgens de trainer, maar helaas kwam Justine bij 4 van de 6 sprongen voorbij de plank. Ze behaalde uiteindelijk een sprong van 4m98 en werd 8e. Tijd voor revanche op de 200m, en hoe! Ze verbeterde haar eigen clubrecord tot 25”83. Dit leverde een 14e plaats op in een kwalitatief goed bezet nummer. De topvorm is bij deze bewezen.

Op het einde van de dag kwam Marie nog aan de beurt bij het hinkstapspringen. In het begin had ze het ook lastig om de aanloop te laten uitkomen. Na 2 nulsprongen bracht ze een geldige prestatie van 10m06 op de tabellen. Dit leverde haar 3 extra pogingen op in de finale waar ze zich verbeterde tot 10m60. Het leverde haar de 7e plaats op. Dit is ook een nieuw clubrecord bij de junioren!

Bedankt voor de trouwe supporters en hun steun! Op naar het BK!