BK AC INDOOR

Bij de dames 60mH was er de kwalificatie voor Amber en Iris. Beide meisjes in de reeksen naast toppers ingedeeld. Amber in de reeks van de hordekoningin Eline Berings en Iris in de reeks met Anne Zagre en Thiam Nafissatou. Amber snelde na de examens naar een mooie 8.83 en Iris kende pech en kon de race niet vol maken nadat ze in contact met horde 3 kwam en het ritme uit de koers haalde. Bij de jongens 60mH kwamen Dries en Pieter in dezelfde reeks aan de start. Dries terug na enige wedstrijd rust bevestigde zijn tijd waarmee hij zich kwalificeerde 8.76 en Pieter snelde naar een nieuwe seizoen best en bleef net 2 honderdste boven zijn indoor PR, de horden snelden zelfs even met Pieter. (Check de foto’s even). Bij het kogelstoten dames kwam Yoika in de ring na terugkomst met voet blessure en kon genoegen nemen met de 5de plaats en 13m02. Ook junior Justine dwong kwalificatie af bij het verspringen en bevestigde deze met een mooie 5m42. Vandaag werd er afscheid genomen van de horde koningin Eline Berings die afsloot met haar 19de titel. Dit werd mede gerealiseerd door de goede jeugdopleiding van onze trainer Gilbert Van Hamme, die Eline het hordelopen heeft bijgebracht. Een klein citaat van de mama van Eline uit het nieuwsblad van 04/08/2012

“De eerste succesjes van Eline leidden nog niet tot verre dromen. De toenmalige trainer zei dat vanaf een provinciaal niveau de weg nog heel lang was. De doorbraak is er gekomen toen Gilbert Van Hamme in de club aanbelandde. Hij was in de eerste plaats gekomen voor Benjamin De Vriendt, maar toen hij Eline aan het werk zag, wist hij meteen dat hij voor een talent stond. Ook toen Eline naar het WK voor scholieren in Canada trok, hadden we er nog geen idee van hoe de verdere carrière zou verlopen.”

60mH BOUTENS AMBER 8.83

60mH HARTMANN IRIS DNF

60mH HAVERBEKE DRIES 8.76

60mH VERBEKE PIETER 9.87

Kogel DE PAUW YOIKA 13m02

Ver PRAET JUSTINE 5m42