Dag 1 van het BK cad-sch brengt 2x zilver voor Sena in de kampnummers

Voor Erinn en Sena werd het vroeg opstaan want de meisjes stonden als eerste geprogrammeerd in het uurrooster. Meisjes toonden dat dit geen nadeel hoeft te zijn. Erinn kwalificeerde zich makkelijk na winst in de reeks van de 300mHorden met 48.40 en was zo rechtstreeks geplaatst voor de finale van morgen. Later op de dag deed Erinn het over in de 80mHorden en plaatste zich met 12.45 voor de finale. In diezelfde 300mHorden kon Lotte Kampioenschap ervaring opdoen en knokte zich naar een 12de stek met nieuw PR van 49.56. In het discuswerpen was Sena meteen bij de pinken en nestelde zich op de eerste stek met nieuw pr 39m10, maar het gevaar zat in de staart. Sena werd op het laatst naar een 2de stek en zilveren medaille teruggedrongen door Charlotte met 41m95. In het kogelstoten konden wij het zelfde scenario vermoeden met dezelfde concurrenten en werden wij terug op een spannend concours verwend. Sena opnieuw naar de kop met nieuw PR 13m96 en terug was het Charlot die roet in het eten gooide met een worp van 14m19 en zo Sena naar zilver verdrong. Knappe wedstrijd waar alle meisjes van het podium een nieuw PR wierpen. Op de 400mHorden werd Lara overstelpt door stress toen in de start bleek dat de startblok niet klaar stond en de voorbereiding voor haar koers fel werd verstoord. Toch straf dat ze haar race nog afwerkte in 1;15.00, volgende keer beter. In de springnummers sprong Axelle letterlijk van hoog naar ver want die waren zo ingepland in het uurrooster. Met 11de stek 1m50 bij het hoog en 13de stek 4m91 ver. Thais sprong met 5m22 naar 3 extra finale sprongen en klom nog wat op naar een 6de stek met 5m33. Morgen duimen wij voor de jongens.

uitslagen https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/36008/27931/