BK dag 2 brengt zilver voor Ward en Erinn

In mijn verslagje van dag 1 ben ik nog de knappe finale van Erinn vergeten te vermelden op de 80mHorden. Ze verbeterd  haar eigen PR en snelde in 12.38 naar de 5de plaats. Dag 2 ging Erinn op dat elan verder en ging vol haar kansen voo de overwinning van de finale 300mHorden. Op het laatste werd ze nog net voorbijgesneld door de buurvrouw Ine uit KAAG en werd knap 2de met zilver in nieuw PR 46.39. Joris en Arne opende dag 2 in het discuswerpen. Zei gingen op zoek naar een nieuw PR maar kregen te maken met een nieuwe ervaring, kampioenschapsstress. De 3de worp was alles of niks om bij de beste 8 te horen en nog 3 finale worpen te krijgen. Beiden slaagden met glans en hadden vrije baan om hun PR na te jagen. Helaas, genoegen nemen met 39m51 en 7de voor Joris en 38m86 8ste voor Arne. Bij het speerwerpen deed Arne die 8ste plaats over met een nieuw PR van 46m94. Joris had geen tijd om op adem te komen en kon onmiddellijk de overtocht van het terrein maken voor het kogelstoten en Ward naar het discuswerpen. Voor de fotograaf een uitdaging en conditietraining om beiden vast te leggen, maar met plezier. Joris opende met 12m58, goed voor de finale ronde en miste in de 3 finale worpen nog wat extra buskruit om beter te doen. Mooie 8ste plaats. Aan de andere kant verzekerde Ward zich ook van de finale worpen met 37m32 en wou maar al te graag meedingen voor het podium maar was net iets te gretig waardoor hij genoegen moet nemen met 8ste plaats. Bij het speerwerpen dacht hij geen 2de keer, alles in de eerste worp. Met 49m70 en nieuw PR zette hij de maat voor de concurrenten. Dit bleek achteraf, 49m70 was goed voor de 2de plaats en de zilveren plak. Bij het hinkstapspringen kon je uit de voorinschrijving afleiden dat het een spannende strijd zou worden voor de zilveren en bronzen medaille. Onze buurvrouw uit KAAG Yelena verdrong Thais nog net naar de 4de plaats met haar sprong van 10m97. Proficiat aan alle atleten, jullie stonden wel op het BK en mogen trots zijn na een moeilijk jaar waar Corona de trainingen en routine totaal overhoop haalden. Zeker ook aan ouders en trainers die ondanks de opgelegde Coronaregels er het beste van maakte om trainingen te organiseren.

uitslagen  :  https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/36008/27931/