Amber Boutens Brons op de 100mHorden op het BK Jun-Bel te Herve

Amber Boutens Brons op de 100mHorden op het BK Jun-Bel te Herve

 

Het was vroeg dag voor de lange trip richting Herve. Wij werden er getrakteerd op een zonnige sport namiddag. Gelukkig, want de organisatie die liep wat spaak. Bij de kampnummers werd het uurrooster niet zo nauw opgevolgd. Zes Staxers konden zich kwalificeren voor dit BK. Jolien en Justine mochten tevreden terugblikken en hun kine deden puik werk. Want beide meisjes kregen groen licht om deel te nemen. Jolien werd 6de bij het discus en werd in het kogel op 8cm van het brons weerhouden en zo naar die ongelukkige 4de plaats verwezen.  Justine sprong zich naar 3 finale sprongen en ging over de 5m kaap met 7de plaats als eindresultaat.  Bij Jobbe was het 2x scheepsrecht met 2x 6de plaats. Een kampioenschap brengt altijd een andere stressfactor en spanning met zich mee. Dit ondervond ook Jobbe. Als je na 2 worpen in het discus niet bij de beste 8 bent is die 3de alles of niks en word de weerbaarheid extra geprikkeld. Jobbe slaagde hier met glans en klom nog 2 plaatsen hoger met zijn laatste worp. Helena werd 6de bij het kogel en 8ste met discus met een grote regelmaat en net niet die uitschieter voor een nieuw PR. Bij de 100mHorden gingen Amber en Iris op zoek naar een finale plaats en werden in de zelfde reeks in de uiterste banen van elkaar neergezet. Niet makkelijk om in 1 shot te vangen. Helaas met 50% resultaat. Amber kwalificeerde zich voor de finale en Iris kende pech. Kwam in aanraking met de knie van het bijtrekbeen en de horde waardoor de vaart eruit was, race over. Enkel kneuzingen, blauwe plekken en teleurstelling bleven over. Competitie sport is mooi en hard tegelijkertijd, maar leert ons ook. Wij werden nog beloont met Brons en eigenlijk buiten verwachting. Amber verraste zichzelf en supporters want kende een gebrekige voorbereiding naar het BK toe. In de finale werden alle middelen ingezet voor de medaille en wierp Amber zich letterlijk over de finish met koprol erbovenop, als beloning Brons. Proficiat.

JunF Verstraeten Jolien 10m13 Kogelstoten 4de

JunF Verstraeten Jolien 29m41 discuswerpen 6de

JunM Das Jobbe 12m03 Kogelstoten 6de

JunM Das Jobbe 39m78 discuswerpen 6de

JunF Praet Justine 5m05 verspringen 7de

SenF Oste Helena 31m25 discuswerpen 8ste

SenF Oste Helena 10m06 kogelstoten 6de

SenF Amber Boutens 14.89 reeksen 100mH

SenF Amber Boutens 14.61 Finale 100mH

SenF Iris Hartmann DQ reeksen 100mH