de winterspike is een speelse poging om, over de categorieën heen, een klassement op te maken van alle Stax atleten die deelnemen aan cross wedstrijden.

De beste 8 uitslagen worden meegenomen en men moet minstens 6 uitslagen gelopen hebben om in de eindrangschikking opgenomen te worden.
Hoe worden de punten berekend ? Er wordt rekening gehouden met:

  • de plaats
  • het aantal deelnemers
  • het soort wedstrijd: gewone veldloop-factor 30, PK-factor 40, BK-factor 50, Crosscup-factor 35
  • de categorie waarin men loopt: kadet-factor 1,05; scholier-factor 1,10; junior - factor 1.15; senior - factor 1,20; master -factor 1

De uiteindelijke formule : (aantal deelnemers+1 - behaalde plaats)/aantal deelnemers * factor categorie * factor soort wedstrijd

Laatste nieuws uit de winterspike

Eindstand Winterspike

Nathan behaalt een verdiende overwinning in de winterspike voor zijn comeback-winter. Axelle sluit een wat wisselvallige winter mooi af op een tweede plaats, net voor Thomas, die zeer verdienstelijk derde eindigt. Dit trio krijgt volgend jaar sterke concurrentie van Bas. Student Victor haalt de vierde plaats. Op de vijfde plaats een ex-aequo. Normaal is een minimum van 6 wedstrijden vereist om in de eindrangschikking opgenomen te worden, maar omdat Felix wegens blessure heeft moeten forfait geven na nieuwjaar wordt hij toch als vijfde samen met Yngwie geplaatst.

Proficiat aan deze cracks !

Lees meer